2022-05-15 08:51:40• hírek • Szatmár.ro

Dr. Mózes Károly díjjal tüntették ki a megyei kórház asszisztensnőjét

Két év kihagyást követően, május 14-én, szombaton a nagyváradi városháza dísztermében újra átadásra kerültek a Dr. Mózes Károly-díjak. Az egészségügyi asszisztensek munkájának elismerésére a kitüntetést Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi-, jelenlegi fejlesztési miniszter alapította 2011-ben.

Idén immár tizedik alkalommal adták át e rangos elismerést, mely az egykori „Mózes-iskola” alapítójának, a közmegbecsülésnek örvendő Mózes Károly doktornak állít emléket.

Az idei esemény alkalmával hat, a szakmában kiemelkedő teljesítmény nyújtó személy kapta meg a rangos elismerést, köztük Cociotă Corina is, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház egészségügyi asszisztense, aki több mint két évtizede munkálkodik az egészségügyben, jelenleg pedig az intenzív terápiás osztály főnővére.



„Ő egy valódi profi, aki munkáját elhivatottsággal és alázattal végzi. Nagyon jól képzett, a páciensekkel mindig közvetlen, kedves és nyugodt, nem utolsósorban pedig nagyon jó kolléga. Egy követendő példa mindannyiunk számára” – mondják róla elismerően az intenzív osztály dolgozói.

„Ez a díj tisztelgés kolléganőnk munkássága, de valójában kórházunk minden egészségügyi asszisztense előtt, akik mindannyian hozzájárultak a betegek megfelelő ellátásához, különösen a világjárvány jelentette nehéz időszakban, de nem csak” – fogalmazott Marc Adrian kórházmenedzser.

A szombati díjátadást a Partium Alapítvány, az Egészségért Alapítvánnyal, valamint az Ápolók, Bábák és Szülésznők Romániai Kamarájának Bihar megyei fiókja szervezte közösen. A gálán ugyanakkor jelen volt Alexandru Rafila egészségügyi miniszter és Cseke Attila fejlesztési miniszter is. 





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: